www.motief.org

Vorming op het snijpunt van levensbeschouwing en samenleving

Over Motief

Vorming

Projecten

Publicaties

Solidariteitsfonds

Deelnemers vertellen

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

...

‘Onze kracht zit in ons zoeken’

Zoek- en ontmoetingsdag voor moslima’s

Binnen het mechanisme van islamofobie, uitsluiting en racisme worden moslim(a’)s permanent geduwd in een positie waarin ze zichzelf moeten verantwoorden en verontschuldigen of waarin ze zelfs afstand moeten nemen van hun religie. Toch hunkeren veel moslim(a’)s naar de vrijheid om te reflecteren en weer trots te zijn op de eigen roots en levensbeschouwelijke identiteit, zonder toegevingen te moeten doen aan de dominante groep of gemarginaliseerd te worden als zijnde dwalenden binnen de eigen gemeenschap.

Binnen deze context bestaat er weinig bewegingsruimte om écht op zoek te gaan naar en binnen de islam, om de eigen levensbeschouwing te observeren, bevragen, ontdekken, verhelderen, verdiepen en beleven. En om van hieruit de vertaalslag te maken naar je maatschappelijke positie als moslima binnen de eigen levensbeschouwelijke gemeenschap en de bredere maatschappij.

Op zondag 11 maart organiseren we een eerste zoek-en ontmoetingsdag insha'Allah, om samen onze bewegingsruimte af te toetsen en ons op te stellen als zoekenden. Wat betekent zoeken voor jou? Waar haal je jouw inspiratie? Wat hoop je te vinden? Zijn er grenzen aan jouw zoektocht? Op welke drempels of angsten stoot je? Wat en wie heb je nodig om kracht te halen uit je geloofsbeleving? Deze dag zal plaatsvinden binnen een veilige en inspirerende omgeving in een prachtig kader middenin de natuur. Alles mag bevraagd en gezegd worden, zolang het met respect gebeurt.

Begeleiding: Eva Vergaelen en Leila Clement
Datum: Zondag 11 maart 2018, van 9.30u tot 16.30u
Plaats: De Lichtbron, Wijnegem Park, Turnhoutsebaan 381, 2110 Wijnegem
Organisatie: vzw Motief
Inschrijven: online
Deelnameprijs: €10 (incl. koffie en thee/lunch zelf voorzien)
Cursuscode: 101.318

banner-engagement-diversiteit

    banner-schitteren