www.motief.org

Vorming op het snijpunt van levensbeschouwing en samenleving

Over Motief

Vorming

Projecten

Publicaties

Solidariteitsfonds

Deelnemers vertellen

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

...

Dichter bij Paulus

Paulus is een controversieel figuur. Hij wordt bewonderd en verguisd. Het 'eenvoudig evangelie' dat Jezus verkondigde zou door hem veranderd zijn in een gecompliceerd dogmatisch systeem. Op gezag van Paulus hebben vrouwen eeuwenlang een ondergeschikte rol gespeeld in kerk en maatschappij. De apostel der heidenen was soms een bron van inspiratie, maar vaker een struikelblok in ontmoetingen tussen joden en christenen.

'Dichter bij Paulus' is een ontdekkingstocht naar de jood Paulus, en niet slechts jood maar joodse messiaanse prediker, agitator voor een wereld, waarin een Jood Jood, een Griek Griek en uiteindelijk een mes werkelijk mens kan zijn. Jezus Messias is de uiteindelijke mens (eshatos Adam), eindelijk een mensheid, die naam waardig. Meteen ook het grote alternatief voor een romeinse wereldorde, waarin roof en moord de richting bepalen.

'Dichter bij Paulus' brengt ons ongetwijfeld ook dichter bij de wereldorde die vandaag heerst en een bedreiging is voor de mens (Adam) en de aarde (Adama).

 * Dichter bij Paulus naar de gelijknamige titel van het boek van K. Bouhuijs en K.A. Deurloo.

Begeleiding: Marc Loos
Datum: Laatste dinsdagavond van de maand, van 20u tot 22u: 25 september, 30 oktober en 27 november 2018
Plaats: Blauwstraat 34, 9032 Wondelgem (Gent)
Organisatie: vzw Motief i.s.m. Protestantse Kerk Gent Rabot
Inschrijven: via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09/2532900
Deelnameprijs: € 7 per avond
Cursuscode: 101.354

banner-engagement-diversiteit

    banner-schitteren