www.motief.org

Vorming op het snijpunt van levensbeschouwing en samenleving

Slide 1

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

...

Over Motief

Vorming

Projecten

Publicaties

Solidariteitsfonds

Deelnemers vertellen

Welke Islam willen we?

Erfgoeddenkers aan zet

In het debat rond Islam klinkt vandaag meer dan ook de roep om een Westerse, ‘Verlichte’ vorm van Islam. Een Europese Islam, zo je wil. Daartegenover geven moslims aan dat er eigenlijk maar één Islam bestaat, één umma. Hoog tijd om hier eens bij stil te staan en ons te laten inspireren door andere denkers.

Mohamed Arkoun, Al Jabri , Nasr Abou Zayd en Hassan Hanafi zijn de meest prominente kenners van het historische gedachtegoed van de Islam en van de geschiedenis van het religieuze denken. Deze intellectuele, kritische hervormers ijverden voor een humanistische kijk op de Islam. Geen predikers, maar wetenschappers die -elk op eigen, specifieke wijze- een meer rationeel discours promootten.

Carool Kersten (NL), docent en onderzoeker aan het King’s College Londen, levert een kijk in de wereld van deze hervormers en geeft de belangrijkste inzichten van de verschillende erfgoeddenkers weer. In de namiddag gaan we in kleinere groepjes aan de slag en gaan we na wat dit betekent voor onze dagdagelijkse praktijk.

Begeleiding: Mohamed El Khalfioui, Carool Kersten en Eva Vergaelen
Data: Zondag 29 oktober 2017, van 10u tot 16u
Plaats: Toko, Statiestraat 139, 2600 Antwerpen
Organisatie: vzw Motief i.s.m. KifKif
Inschrijven: Online
Deelnameprijs: € 20 voor werkenden, € 10 voor studenten en werklozen (inclusief lunch)
Cursuscode: 101.160

banner-engagement-diversiteit

    banner-schitteren